Restaurace s dětským koutkem - Pivovar Chýně

28.10.2019

Pro vyhládlé turisty, vyhládlé rodiny s dětmi a žíznivé příznivce cykloturistiky Pivovar Chýně dělá nenapodobitelná polední menu a jedinečné speciality české kuchyně. Objekt pivovarského dvora dříve sloužil k chovu dobytka a byl součástí hospodářských budov kláštera. V dnešních dobách je z pivovaru znamenitá restaurace s dětským koutkem Praha, pivnice a občerstvení.

Pivovar Chýně
Pivovar Chýně

Pivovarský dvůr Chýně u Prahy 

Pivovarský dvůr Chýně u Prahy má výtečnou polohu na cyklistické stezce, vyhladovělí turisté si můžou na letní zahrádce objednávat klasické domácí bramboráčky, dančích klobásek, steaků, rozličné domácí limonády pro nejmenší ratolesti, anebo polotmavou dvanáctku a další piva pro rodiče. Originální restaurace s dětským koutkem Praha je postavena zejména pro rodiny s ratolestmi, pro které jsou v dětském koutku přichystány různé zábavné akce, dorazí babička z pohádky, maluje se na obličej, skákací hrad, pořádají se odpoledne se soutěžemi anebo diskotéka s bublinkami. Připravují se zde rovněž narozeninové slavnosti pro děti a zábavy s výborným občerstvením. Blízké Letiště Václava Havla v Ruzyni je ideální příležitostí pro turisty, již si mohou zpříjemnit čekání na let v restauraci pivovaru.

Dobré polední menu a speciality české kuchyně pojímají lahůdky, jako jsou například grilovaná masa, samozřejmě pečené koleno na pivu, skvělý pivovarský guláš, kořeněná pečená žebírka, tatarák dělaný z pravé svíčkové, speciální steaky z rozličných typů masa, dělají se staročeské hody, nabídka obsahuje králičí špíz, kachní speciality i husí speciality, skvělá hovězí svíčková, skvělá svíčková z telecího masa, případně znamenitá svíčková na smetaně. Jednotlivá polední menu zahrnují polívku a hlavní jídlo za 85 Kč. Piva jsou kvasnicová, svrchně nefiltrovaná, ale také spodem kvašená. Vaření piva stojí na staročeských tradičních základech a klasických postupech, což znamená použití sladu, dále vody i chmele. Díky tomu je pivo - světlý ležák tradiční světlé, kvasnicové pivo z českých surovin, kořeněné populárním chmelem z Žatce.